Vapramäe ja Vitipalu matkarajad testimisel

Täna võtsime Merikesega ette Elva ümbruse matkaradade ülevaatamise. See oli esimene pealiskaudne tiir Vapramäe ja Vitipalu matkaradadele. Põhjalikumalt testime lähitulevikus. Vellavere jätsime samuti järgmiseks korraks. Mis esimese hooga silma hakkas?Hea poole pealt tihe, värske ja hästinähtav rajamärgistus. Kohati väga hea rajapind. Infotahvlid rajal, puhkepaigad, lõkkeplatsid.
Mida muuta? Matkaraja kaardid tuleb ümber teha. Need võiks olla näiteks orienteerumiskaardi põhjal. Kuna Elva Matkakeskusest ostetud kaardil puudusid samakõrgusjooned, metsateed, raja pidepunktid, jmt osutus enese kaardile paigutamine raskeks. Radade lähte- ja lõpukohad, raskusastmed ning raja läbimise suund tahab tähistamist. Ning viidad, puuduvad viidad! Kuidas radade algust üles leida? Radadel peal olid ka koguni mõned viidad millest üks Vapramäe oma viitas rajalt kõrvale Sinililleorgu. Kuid kaardil Sinililleorgu ei leidunud...Igaks juhuks sinna ei pööranud. Kokkuvõtteks: kahtlemata hiiglaslik töö tehtud, väga huvitavad maastikud, Vitipalu - inimtühi piirkond, järved, kõrgekaldalised jõekäärud, puhas, head puhkepaigad. Hinnet veel ei pane. Täpsemalt tulevikus, samas blogis. Siin rajaniit Vapramäe matkarajalt:

GPS tracking powered by InstaMapper.com

Kommentaarid

  1. Kas meie meeste tehtud ruhe ka matkakeskuses alles?

    VastaKustuta
  2. Jah, see oli tõesti alles. Ja mina mõtlesin, et kust see pärit on? Enne seda olen Lõuna-Eestis ainult üht ruhet kohanud.

    VastaKustuta

Postita kommentaar