Milleks GPS?

Leidsin, et on päramine aeg Trailguru ära proovida! Eile õhtul lambivalguse matkal Taevaskodades lülitasin rajajälgimise sisse.
Trailguru avastasin iPhone (tasuta) rakenduste hulgast juhuslikult. See on mõeldud välitegevuste harrastajatele. Valikutes on kõikvõimalikud tegevused alates rattasõidust - räätsakõnnini. Teed veebis Trailguru konto, määrad kehakaalu, tegevuse mida harrastad...ja mida rakendus edasi teeb?
Liikumist alustades kuvab iPhones koordinaadid, algusaja. Rajal saad otse programmist pildistada ümbrust (InstaMapperist ei saa), jälgida liikumiskiirust, näha tõusu meetrites ja asukohta kaardil. Hea on, et rakendus hoiab iPhone (iP) ekraani ärkvel. Seade läheb magama peale ühekordset vajutust off/on nupule. Fotod saadetakse kontole (iP-sse ei salvestu) ja lisatakse kaardile pildistamispaigale.
Hiljem, kodus, logid oma Trailguru kontole ja näed teekonda kaardil, tempot- ja kõrgusgraafikut, teekonna ankrupunktides tehtud fotosid. Graafiku või raportina saad jälgida jooksva kuu kehalist aktiivsust, läbitud distantside summat ja muud mustmiljonit kombinatsiooni. Lisaks saad oma teekonnad sööta Google Earthi, jagada ning võrrelda sõpradega või teiste liikujatega. Päris lahe oli vaadata tänahommikusi pilte ameerika poiste marsruudilt, kes liiguvad seljakottidega lumises Yosemite rahvuspargis.
Üks lisavalikutest on see, et saad ülevaate teiste samas piirkonnas liikunud inimeste kaartidest-piltidest (juhul kui need on avalikuks jäetud). Rõõmus üllatus oli leida Siimu kirjutatud rada koos piltidega meie tõukekelgumatkalt.
Toimumas on mõtlemapanev muudatus seiklusturismis - kliendid kirjutavad rada, pildistavad, filmivad, kirjutavad blogisid ja riputavad su internetti.
Ajaa... - Trailguru on osaliselt eestikeelne. Keelevaliku saab teha eelistuste (preferences) alt.

Kommentaarid