Koerad murravad metsloomi.

Mida kevade poole, seda tõenäolisem on kohata heitluses koertega alla jäänud metsloomade korjuseid. Loomad on pikast talvest kurnatud ja seepärast ebavõrdsete võimalustega ellujäämiseks toidetud kodukoerte ees. Seda õnnetut kesikut on koerad (mitte hundid!) rappinud otse Otteni silla mahasõidul Põlvamaal Valgesoo külas.

Kohta tuntakse “Siimu sillana” filmist “Viimne Reliikvia”. Loom on olnud pikali murtud kuid jooksu pääsenud. Jäljed viisid metsa. Tõenäoliselt oleks me jälgedes liikudes jõudnud korjuseni. Me ei tahtnud seda näha.
Järgmise korjuse leidis Mikko trenni tehes Mammaste tervisespordikeskuse läheduses otse suusarajalt.

Tervisespordikeskuse ümbruses on mitmeid metskitsede magalaid, sest siin on mosaiikne maastik ja kitsedel hea ligipääs söödavale. Kahjuks on see ka linna ääreala kus hulgaliselt kodumajapidamisi. Kus inimesi, seal ka koeri. Suure tõenäosusega ei murra koerad mitte näljast või vajadusest poegi toita vaid jahikirest.
Kui metsloomad murravad koduloomi või jahimeeste(?) metsa loomi siis...tuleb huntide arvukust reguleerida. Kui kodukoerad murravad metsloomi siis...? Pöörduda loomakaitsesse?

Kommentaarid