Nõva kant sobib jalgsi- ja tõukerattamatkadeks

Matkajuht käis "katsumas" Loode-Eesti matkaradu. Täpsemalt leidsime tee Nõva loodusradadele ja laulvatele liivadele. Seekord mitte jalgsi, vaid tõukeratastel tõugeldes. Millised on tulemused? Nõva kant on sobiv päikeselise sünnipäeva või sõpruskonna väljasõidu korraldamiseks. Nõva Puhkeala asub Tallinnast tulles 75 km kaugusel ehk kõigest tund aega autosõitu.
Mida saab Nõval teha, näha ja keda kohata?
  • Grilli ja pea piknikku. Palju grillimise ja telkimise võimalusi mererannikul, metsatukas või luidete vahelistel järvede ääres. Olemas poolkatuse alused istumiskohad ja lõkkeasemed grillrestiga mis varustatud puudega.
  • Korja marju. Saagikad marjametsad. Valgusrikkas männimetsas on võimalik kiiresti korv täis korjata mustikatest, pohladest ja seentest.
  • Matka jalgsi ja tõukerattal. Erineva pikkusega mitmekülgseid matkaradu leidub erinevate huvidega inimestele. Rajad on hästi tähistatud ja piisavalt on infotahvleid ümbruse ning looduse kohta.
  • Koge ja õpi. Nõva RMK Looduskeskuses saab ennast kurssi viia kohaliku eluoluga, vaadata milline näeb välja üks metsatulekahju ja uurida mikroskoobi all erninevate maailmajagude rannaliivasid.
Nõva rannikuala paelub rannamõnude nautlejaid ja surfareid, sealne rikas loodus kutsub matkajaid seiklema. Tsivilisatsioonist suuresti puutumatu ümbrus ja hõre asustus on need, mis loodusgurmaani peibutavad. Matka omal käel või telli suuremateks sündusteks tõukerattamatkad.



Tõukeratta marsuut

View Nõva tõukerattaring in a larger map

Kommentaarid