Toogem sirelioksad tuppa ja mingem kasevihaga sauna.

Nüüd on see käes! Kevad plahvatas. Sügame sääskedest söödud kukalt ja mõtleme, et mis toimus:
10. mai õhtu. Loodus hiirekõrvus.
11. mai. Õhus vaikus enne tormi. Hiirekõrvad värisevad erutusest, toomingad ja ülased hoiavad pingutusega õielehti vaos. Võililled teevad valestardi, kuid kellelgi pole enam võimu neid tagasi kutsuda
12. mai. BOOOOM! Rohi viskub krabinal üles, lüües kõrgushüppe rekordeid, sarapuud vajutavad triklile ja hiirekõrvadest vallanduvad lehelehvikud, varjust piiluvad viimased ehmatusest kaamed sinililled.
13. mai. Pinnnnnn! Justkui vedrust visatuna ilmub putukate täispakett - sääsed, kihulased, kärbsed, parmud. Nad on tulnud, et jääda. Jänesekapsad on nii mahlakalt isuäratavad, et tahaks olla lehm. Kannikesed, piibelehed ja mustikad saavad maha esimeste õitega.
14. mai. Esimesed võililled saadavad “langevarjureid” uusi elupaiku vallutama. Nurmkanad ja rästikud on kui pöörased. Peab silmad pärani hoidma, et mitte peale astuda.
15. mai. Ja sealt edasi. Kullerkupud, pääsusilmad, nurmenukud. Kes neid jõuab enam üles lugeda. Kevad on teinud puhta töö.

Inimkond reageerib viivitusega kuid vääramatult. Käivituvad tuhanded muruniidukid ja trimmerid. Kontoritöötajad tõmbavad rulood maani akna ette ja panevad arvuti screensaveriks lumise talvepildi.
Kuid pole hullu! Nädalavahetused on ju vabad. Kui just ei taha pühenduda motospordile - muruniiduki taga jooksmisele, siis põgenegem matkale. Parvematkad, süsta- ja kanuumatkad, tõukerattamatkad ning jalgsiretked on hea võimalus uute muljete kogumiseks ning akude laadimiseks. Kui aga põgenemine ei õnnestu, siis tooge lõhnavad sirelioksad tuppa või minge esimese värske kasevihaga sauna! Head kevade jätku ja häid saabuvaid suvistepühi!

Kommentaarid