Jumal on neeger...

...ja puhkab sel aastal vististi Eestis. Miks muidu selline kuumus on Aafrikast kohale aetud?”, jookseb rabamatka lõpus vett kulistades peast läbi.
Täna sai põua algusest kuu aega täis. Oli see vast eriline kuu! Mis silma on hakanud?
  • Kuigi odra okas oli juba enne kõva kui ork, kukkus kägu Setomaal 6. juulini. Peale käo vaikimist võttis vili tuurid üles ja värvus nädala jooksul küpskollaseks. Sellest edasi kulus veel nädal kuniks kasteste hommikute leivalõhn kombaini kõhtu kadus.
  • Jalustniitva, tüseda aroomiga pärnapuud sai õitsemisega ühele poole 1,5 nädalaga.
  • Kuningliiliad suutsid kõrvetava päikese all vastu pidada üle nädala.
  • Kestvusrekordi püstitas seekord vaarikas. Küpsetest marjadest lookas oksi jätkus kaheks nädalaks.
  • Looma- ja linnunoorukid hakkasid jäeti omapead juuli keskel. Piloodikogemuseta rästapojad lendasid vastu aknaklaase, konnakotka pubekas naaksus asjatult kase otsas vanematelt palukesi. Kõik noored ei saanudki suureks, aiast leidsime nugisepoja jäänused.
  • Sääsed pidasid vapralt vastu, kuid vandusid kuumusele alla 14. juulil. Võidurõõm oli üürike, sest tühja koha täitsid parmud. Üllatustulemuse saavutasid puugid, kes jõudsid metsast koduõue pügatud murule.
  • Roomajaid on hakanud silma üllatavalt vähe, kuigi ajalehed on püüdnud esikaantele lükata rästikuteemat.
Küllap kiirustab loodust takka kuumus, mis on langetanud veekogude taset, kuivatanud maa kivikõvaks, täitnud maainimese kopsud kruusateede tolmuga ning toonud tipptundide trügimise supelrandadesse.
Mustikad hakkavad otsa saama, pohlad on valmis ja jõhvikate kahvaturohelised palged on löönud õhetama. Ilmateate järgi saab jumala puhkus uuel nädalal läbi. Loodetavasti kolib nüüd vanahärra Aafrikasse talvituma, laseb põhjamaalased jälle arutult sagima ning päästab meid ära kurjast...ee...siestast.

Kommentaarid