esmaspäev, 22. november 2010

Essaouira. Kuidas süüa sardiine nagu kohalikud?


Marokos on turistide ja kohalike söögikohad. Viimased on tavaliselt parema hinna, lahedama õhustiku, mõnusate seltsimisvõimaluste ja maitsvama toiduga. Süüa teevad lihtsad kohalikud mehed.
Sukeldusime meiegi lihtrahva kööki. Proovisime kuidas maitsevad mereannid kohalike kombel.
Essaouiras, Marokos, võib toidukohta minna oma kalaga. Ostad kalaturult prisked sardiinid (1.5 EEK/tk), leiad turukohviku kust tõuseb grillsuitsu ja lased peremehel sardiinid kuldpruuniks grillida. Ostad juurde tomati-oliivi-paprika-sibulasalati, sidruni, saiaratta ja pudeli vett, naudid turumelu ning lased mahlastel sardiinidel keele alla viia.
Kogu lõbu maksab 22 krooni ja 50 senti.
Kui soov on toitu oma riadi katuseterrassil nautida, siis turumüüri ääres grillitakse mistahes mereelukas ka teenustööna ära. Ja meretoidu valik on kirju - haist, tuunist, sardiinist - krevettide, homaarideni.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar