Kuidas teha äge lumememm? Ideid ja nippe

Koos sulaga on saabunud lumememmede ja lumekindluste ehitamise aeg.
Pea igasse koduaeda ilmub siis mõni porganidinina ja luuaga lumememm. Kuid sel aastal võiks lastega koos midagi uut ja fantaasiarikast ehitada.
Oleme kasutanud lumeehitisi seiklusmängudes ning meil on ideid mis teevad laste sünnipäeva või pere pühapäevase õueürituse meeldejäävaks.

Tehke lumemehest linnuvaatleja või linnutoitja  
Teil on kindlasti linnumaja? Kuid miks mitte muuta lindude söötmine haarvaks vaatemänguks, mille etendavad linnud ise? Tehke tavaline lumememm ja kaunistage männiokaste, käbide, seemnete, pähklite, kuivatatud marjadega.
  • Silmad. Tõrudest, sarapuupähklitest tehke suu, silmad, nööbid. Hästi sobivad selleks ka kuivatatud õunalaastud või mandariinikoored.
  • Juuksed, kindad, saapad. Katke lumememme pealagi, käed, jalad mustade päevalilleseemnete õhukese kihiga. Harjasjuuste tegemiseks võib lumemehe pea katta männikäbidega justkui oleks harjased püsti. 
  • Binokkel. Kui kusagilt on võtta kuivatatud maisitõlvikuid, siis võiks memmest kujundada linde toitva linnuvaatleja kes binokkel silme ees linde uurib
  • Käed. Kuivanud oksad sobivad hästi käteks, luuaks või pärjaks. Lumememehel võiks olla okstest käsi ka rohkem, oksad pakuks lindudele maandumis ja istumisvõimalust.
  • Vuntsid ja kaunistused. Pikkadest männiokastest saaks naljakad vuntsid nina alla ning külmunud pihlakakobarast nööpauku lille.
Lõpetuseks puistake lumemehe ümber seemneid, et linde kohale meelitada.
Lumemees ehitage koduakna alla, et kogu pere saaks “linnupeost” ka toas istudes osa saada.

Looge koduloomaaed
Proovide kas suudate üheskoos ka keerulisemaid kujusid luua. Muutke õu koduloomaaiaks. Lumi on hea materjal jääkaru, polaarrebase, lumeleopardi, valgejänese, pingviinide või lumekaku tegemiseks. Ärge piirake mõttelendu ainult “talveloomadega” vaid otsige ideid raamatutest või internetist. Need võivad olla kasvõi lumepapagoid või lumeokassead!
Silmade, ninade ja laikude tegemiseks kasutage samuti seemneid, okkaid, pähkleid ja koori.
Kui loomaaed valmis, võib nad silmatorkavamaks muuta ja toiduvärvidega (jõhvikamahl jne.) ära värvida.
Enne kui värvima asute, tehke tooni-proovitöö puhtale lumele. Värvi pealekandmiseks kasutage pintslit või täidetavat pihustipudelit (näiteks kodukeemia oma). Ja nüüd jääb üle värvida loomaaed sobivatesse värvidesse, et tulemus oleks täiuslik.


Looge lumest lugusid
Kui aga otsustate end tõsiselt proovile panna, muutke koduaed lumiseks stseeniks. Võite luua hiiglasliku lumekassi kes luurab linde söötvat lumememme, koloonia pingviine kes passivad köögiakna all ning vaatavad ootavalt aknasse või tehke oma pereliikmete lumeteisikud loomaia keskele toimetama.


Ärge unustage põnevaid detaile lisamast ja värvimist ning teil saab olema ümbruskonna ägedaim lumememmede park. Head ehitamist!

Kommentaarid