Matkapoed Stockholmis. Kust ja mida?

Stockholm on üsna hea koht matkavarustuse ja eelkõige riietuse hankimiseks. Nagu kaubanduses kombeks, paiknevad ka Stockholmis kallimad (väike)poed kesklinnas ja odavamad (hiid)poed linna servas. See asjaolu annab eelise autoga liikujale, kuigi hästi planeerides jõuab ka ühistranspordiga kohale.
Isiklikest kogemustest varuksin aega 3 päeva: esimene kulub valikuga tutvumiseks, teine ja kolmas ostmiseks. Nii on aega kaalumiseks, ei pea ka kiirustama ja “ülepeakaela oste” sooritama. Alustakski suurematest (ja odavamatest) kohtadest.

Äärelinn

Barkarby outlet

Siin seiklemiseks plaanige rohkem aega, sest lisaks 50-le Quality Outlet poele tasub sisse põigata ka +Elgiganten (Elgigantenisse) elektroonikavidinatega tutvuma
Matkainimesele huvipakkuvatest poodidest on esindatud Peak Perfomance, Norröna, Quicksilver, Timberland, Vagabond+Nike  (Nike)+Ecco Shoes UK  (Ecco), Bergans+Helly Hansen (Helly Hansen).
Tegemist kvaliteetmärkidega, mida võib hea õnne või korraliku planeerimise korral mõistliku hinnaga soetada. Huvitavat võib leida ka Stadiumi ja Interspordi outletist ja Dormy golfipoest. Viimased asuvad Barkarby outleti vahetus läheduses.
Soovitan eelkõige otsida matkajalatsit, termopesu, koorikuid, suusariietust, matkasokke, pükse, veste. Suhteliselt kesine on siin seljakottide ja muu matkavarustuse valik. Ostma minnes tasuks kodus teha ostuleht, sest rikkalikus valikus kipub tähelepanu hajuma ja kulub liigselt aega. Samuti võib allahindluste orki kukkuda ja ostukorvi võib maanduda “emotsionaalseid valikuid”.

Decathlon

Bryggerivägen 12, Bromma
+DECATHLON France on prantsuse päritolu, suur välitegevuste kaupade supermarket. Hästi liigendatud, kaup hästi leitav, väljapanekute vahel palju ruumi. Kaupa suusatajatele, matkajatele, ratturitele, jahimeestele, golfaritele, mitmesuguste spordialade harrastajatele. Keskmise kvaliteediga odavama hinnaklassi tooted. Üsna palju Hiina toodangut. Joped, koorikud, püksid, aluspesu, jalanõud jne. jne

Kesklinn 

Naturkompaniet
Kungsgatan 4A ja 26
Läbi 3 korruse ulatuv õdus matkakaubamaja. Valikus kõik, alates vidinatest, lõpetades riietuse, selja- ja magamiskottidega. Keskendunud kvaliteetmarkidele. Põhilisel esindatud põhjamaade brändid: Fjällräven, Lundhags, Haglöfs jne. Kuid saada ka Saksa, Austraalia toodangut. Hinnad suhteliselt kõrged. Jällegi võik külastuse ajastada hooajavahetusele või külastama outletti Haparanatas või Örnsköldsvikis (kui matkatee sinnakanti viib)

Sealife
Kungsgatan 12-14
Matkajale huvipakkuvast müüb Norra Amundsen Sport kvaliteetkaupa - anorakke, knickerbockkereid, sääriseid, sokke, sviitreid, salle ja mütse. Nägusad tegumoed - ülim kvaliteet - vastavalt ka asjakohased hinnad.

Alewalds Outdoor & Sports
Kungsgatan 32
Üks nägusamaid ja parema kaubaesitlusega matkapoode. Tundub esindavat peamiselt Skandinaavia brände, seega nägus, kvaliteetne ja kallimapoolne. Kuigi leidub ka odavama otsa tooteid. Teisel korrusel matkavidinate osakond: nööpnõelast kuni telkideni. Mõned müügilolevad kaubamärgid: +The North Face (North Face), Bjõrn Dählie, Fjällräven, Craft, Lill-sport, Haglöfs, +Lifesystems  (Lifesystems), Madshus, K2, Lundhags, Berghaus

Kindlasti leidub Stockholmis veel põnevaid matkapoode, kuhu pole sattunud. Seega kui olete külastanud mõnda, andke ka meile teada.


View Matkapoed Stockholmis in a larger map

Kommentaarid

  1. Tänud hea ülevaate eest! Just otsisin Rootsi matkapoode. :)

    Tervitades
    A

    VastaKustuta

Postita kommentaar