Ryanair. Kerged matkad odavlennuga

Kel pole huvi 4000-5000 krooni grupiraha kokku hoida, võib postituse lugemata jätta.
Nüüd saab Ryanairiga Tallinnast soodsalt kasvõi Põhja-Aafrikasse.
Matk pole hotellipuhkus. Pagas on hoopis suurem. Kaasa peab võtma telgi, magamiskotid, kepid, penod, köögivarustuse ja palju muud. Varustuse transport tõstab märkimisväärselt kulu, sest Ryanairis on pagasi lennutamine (65.-/kg) ca 30% kallim kui inimese (46.-/kg).
Teel Marokosse kasutan ooteaega Stanstedi lennujaamas, et panna kirja mõned kogemused odavlennuga kergmatkale minemisest.
Loomulikult saab reis alguse õnnestunud broneeringust. Madalate kulude seisukohalt on tähtsuselt järgmine mõistlik pagasipaigutus.
Niisiis mõned kogemused väikese matkagrupiga lendamises.

Enne lendu. Kergpakkimine ja mõõtupakkimine
  • Kott salongi. Kasuta 35-40 l seljakotti mis mahub Ryanairi mõõtudesse 55x40x20. Selle saad salongi võtta. Sinna paki raskemad ja tahkemad asjad mida lennukisse lubatakse. Jälgi, et kaal jääks 10 kg piiresse. See kott jääb ühtlasi ka sinu seljakotiks matkal.
  • Suur seljakott pagasiruumi. Grupi peale võtke üks suur seljakott ja sellele ostke vastavalt vajadusele 15-25 kg-ne pagasipilet. Suurde kotti pakkige kõik see mida salongi ei tohi võtta+mahukad asjad nagu telk, penod ja magamiskotid, teiste grupiliikmete tühjad suured seljakotid jne. See suur kott jääb hiljem ühe grupiliikme matkakotiks. Sama grupiliikme 10 kg salongikotti saab hiljem paigutada asjad mida matkale kaasa võtta ei taha ning jätta see lennujaama või hotelli pagasihoidlasse.
  • Raskemad riided selga. Riietuge lennukile minnes nii, et rasked matkariided oleks seljas ja matkasaapad jalas. Kerged vahetusriided pange suurde pagasikotti.
  • Vidinad kõhukotti ja taskutesse. Mis pole keelatud salongi võtta, saab lisaks väikesele seljakotile paigutada riiete taskutesse ja kõhukotti (hügieenitarbed, akud jmt).
  • Kaamera, raamatud ja kaardid salongi. Võtke salongi, saab pilte teha ja lugemisega aega sisustada. Selle võrra saab rohkem kaupa 10 kg käsipagasi limiidi sisse mahutada. Kuigi viimasel ajal on kuulda olnud, et kaamera ja raamatu kohta on tehtud märkusi
Sihtpunktis
Sihtpunktis pakkige matkavarustus taas ümber, ostke toiduained ja priimusekütus ning paarinädalane matk võib alata.

Lõpetuseks
Kokkuhoitud raha võite kulutada grupi äranägemise järgi - pange reservi, annetage kohalikule koolile, ostke suveniire-raamatuid, osalege rahvusõhtul või lubage endale matkal peenemaid toite-jooke.
Kergmatkale siirdumiseks peab ka kriitiliselt üle vaatama ka senikasutatud matkavarustuse ja pakkimisharjumused. Sellest saate lugeda siit
Loe samast blogist lisaks: Ryanair kaalukausil
Howcast video: Kuidas hoiduda pagasi lisatasudest?

Kommentaarid