Catering, jõulud, aastavahetus. Kas söömise saab muuta sündmuseks?

Eesti peo lahutamatuks osaks on söömine. Kellel poleks mälestusi traditsioonilisest lookas lauast kodusoojas või firmapeol?
Kuidas saaks söömise muuta teistmoodi sündmuseks? Jõulu- või aastavahetuse peoks koos meeldejäävate tegevustega.
Siin  mõned sammud mida oleme oma võimalustest ja ideedest kokku kombineerinud.
  1. Rabage tavapäratu “peosaaliga”. Muutke sündmuse miljööd 180 kraadi. Tavalise peosaali asemel kutsuge külalised loodusesse - härmas metsa, lõkke ja lumelaudade äärde.
  2. Tegutsege koos ja tekitage hundiisu. Nagu lapsepõlves. Viige kaaslased seiklusmängule, räätsamatkale, tõukekelgumatkale, talvisele matkarajale või loodusvaatlusele. Suhtlema, koos tegutsema, talvist karget õhku hingama ja punaseid põski ning hundiisu saama. 
  3. Sööge lõkke ääres. Välikokk on lõkkel ning sütel ette valmistanud toidud põhjapõdralihast, kalast või kopralihast (vaata menüüsid). Matkalt tulles kustutage nälg särisevate roogadega. Mekkige õuna-ürdinapsu ja kuuma pärnõie teed meega.
  4. Jagage kinke elusa kuuse all. Otse lumisest metsast võib välja astuda jõuluvana või leiavad kingisaajad oma nimega kingituse elusa kuuse alt suurest korvist. 
  5. Jätkake kamina ääres ja saunaga. Peale matkamist, lõkke ääres söömist ja kinkide kättesaamist võiks pidu jätkuda mõne majutuse kaminaruumis koos saunaga. Ühisel koosistumisel võiks vaadata slaidiseeriaid või videosid eelmise aasta juhtumistest. Või kutsuda lõõtsamees või ühemehebänd tantsuks mängima.
Kõike seda saab organiseerida ka ise, eriti kui seltskonda kuulub hakkajaid ja oskajaid abilisi. Kui aga soov saada vabad käed ja puhata, võite pöörduda julgesti Matkajuhi poole. Kõik küsimused on oodatud.

Vaadake lühikest slaidiseeriat elamustoitlustamisest




Mis on matkakulinaaria, välikokkamine? Heal lapsel mitu nime. See on tavapärase cateringi teisend, omamoodi metsarestoran. Elamus õues, lõkke ääres söömisest; puhtast, loomulikust eesti maatoidust mis on valmistatud tulel. On puuliuad, kuksad, lõkkepannid ja nõgised kohvikannud. Pole plastnõusid, kiletelke ja aiatoole. Saab valida ise nii pidulike kui ka lihtsate, maitsvate toitude (menüüde) vahel. Kui oled hakkaja, võid kokalt kasulikke nippe õppida.
Matkajuhi elamustoitlustamist korraldab Maitsemaa



Kommentaarid