9 põhjust miks proovida räätsamatka

Räätsamatk on rahulikum kui kelgutamine ja vähem valus kui lumesõda. Seega ehk kõige täiuslikum viis talviseks väljasviibimiseks ja karge õhu nautimiseks. 9 põhjust, miks räätsamatk võiks sinu talveplaanidesse kuuluda
  1. Näed oma lemmikpaika tema talvises hiilguses. Usu, talvel on see palju ilusam. Ümberringi lumine kõrvulukustav vaikus.
  2. Matkata ükskõik millistel räätsadel on alati parem kui ilma räätsadeta. Ei vaju sisse, ei libise, kulutad vähem jõudu, liigud mugavamalt, näed rohkem.
  3. Kui suudad kõndida, siis saad ka räätsadel matkata. Alguses on päris naljakas sellistel reketitel kulgeda. Kuid harjub ära ja hiljem tundub uudne jälle omil jalul kõndimine.
  4. Räätsamatk on ideaalne pere-ettevõtmine. Lastele on Matkajuhil lasteräätsad ja isegi vanaema Helve saab räätsamatkaga hakkama
  5. Räätsamatk on suurepärane energiavahendaja. Rasvaenergiat põleb ära 600-700 kcal tunnis. Vaimuenergiat mida juurde vajad, tekib juurde mõõtmatutes kogustes.
  6. Räätsamatk on pea 50% odavam kui mäesuusatamine või lumelauasõit. Võid kokkuhoitud raha millegi vajalikuma peale kulutada. Ei pea ka tunglema suusakeskuses, ei vaja erivarustust ega mäepiletit, ei pea omama sõiduoskusi, ei kuku ega saa haiget.
  7. Räätsamatkal äraeksimiseks peaks olema i....t. Sest alati saab minna jälgi pidi tagasi:). Tegelikult on sul kaasas ka matkajuht kes piirkonda hästi tunneb ja ka tuisuse ilmaga tee leiab
  8. Räätsamatk on keskkonnasõbralik. Ei kulu elektrit, bensiini, rauda, kummi. Ei teki prügi, vingugaasi ja müra. Astumise mõju maapinnale on pehme. Keskkonda jääb jälg lumel ja hingeõhu pahvak.
  9. Ja viimaks. Räätsamatk - see kõlab lihtsalt lahedalt. “Mis sa nädalavahetuselt teed?” “Kas tead, me läheme räätsamatkale!” Noh kuidas kõlab?

Kommentaarid