Matkarajad. Kus Lõuna-Eestis matkata?

Matkamine tähendab inimestele erinevaid asju, kuid põhiline mis inimesed matkale toob, on uus ja põnev kogemus. Osale tähendab see sissetallatud radadelt kõrvalekaldumist, teistele jälle tuntud paikade taasavastamist uuel moel.
Kõigile põnevuseotsjatele koostasime matkaradade andmebaasi. Siit võib valida kas tuntud või täiesti tundmatu teekonna ning kujundada oma puhkusest meeldiv seiklus. Esimesena valmis Põlvamaa matkaradade andmebaas ning kohe-kohe on lisandumas esimesed rajad Võru- ja Viljandimaalt.
Kõik matkarajad on läbi matkatud 2010. a varasuvel. See tähendab, et test on tehtud, rajad läbi katsutud ja toimivad. Andmebaasist on välja jäetud hooldamata rajad. Mõnel rajal puutusime kokku puuduliku märgistusega, kuigi muud asjad oli OK. Panime sellised siiski sisse. Seepärast mõned soovitused matkale minekuks:
  • Vali meeldiv matkapiirkond. Vali üldkaardilt meeldiv matkapiirkond ja matkarada.
  • Matka rada “virtuaalselt läbi”. Seda saad teha raja alalehel. Käivita Everytraili virtuaalne giid ja vaata teekonnal ees ootavat. Vali põnevaim rada välja.
  • Prindi välja matkaraja kaart või lae GPX fail oma GPS-i
  • Hangi sõidujuhised. Selleks tee klikk Google Mapsi üldkaardil väljavalitud raja ikoonil ja vali avanenud menüüst “Directions to here”. Kaardi vasakus veerus avanevad väljad, kuhu saad kirjutada asukoha (näit. “Tartu”, kui oled Tartust) kust alustad sõitu. Seejärel vajuta “get directions” ja Google Maps arvutab välja teekonna ning kannab selle üldkaardile.
  • Kui tahad, prindi see välja, sisesta, oma nutitelefoni või GPS-i
Virtuaalne matkajuht:

Põrguhaua matkarada


Plan your trips with EveryTrail Mobile Travel Guides

Suvi on päikeseline ja pikk. Soovime teile uusi ja põnevaid kogemusi!

Kommentaarid