Everytrail. Puhkus Eestis, virtuaalgiid taskus

Eelmises postituses kirjutasin kuidas Google Mapsi abil puhkekohti leida. See lahendus võimaldas kaardil puhkepaiku otsida ning saada juhised randa, majutusse, matkarajale või lõkkeplatsile jõudmiseks.
Kuid see pole kaugeltki kõik, millega tehnoloogia aitab puhkust planeerida. Puhkusereisile lisab põnevaid võimalusi rakendus Everytrail.
Everytrail võimaldab nii arvutis kui ka nutitelefonis kasutada virtuaalgiide või teekonnakirjeldusi. Neid loovad Everytraili kogukonna liikmed, ehk rändurid ise. Siin leiab kirjeldatud matkaradu, ajaloolisi teid ja isegi näitusi. Ka Matkajuhid on loonud paarkümmend matkateekonda.
Everytrail teeb nutitelefonist taskugiidi. Sellega saab liikuda mööda tähistamata-viidastamata radu ja leida vaatamisväärsusi. Tutvustusi teeäärsete huviväärsuste kohta saab lugeda nuti ekraanilt. Ja peamine - soovitud koht on nutitelefoni GPS-i abil leitav ning eksimise võimalus on minimaalne.
See pisike programm töötab nii arvuti brauseris kui ka GPS-iga nutitelefonis (vajalik internetiühendus). Kui tahta “nutikat” teejuhina kasutada, peaks installima tasuta mobiilirakenduse. Töötab nii iOS-is (Apple mobiilid) kui ka Androidis (suurem osa ülejäänuid)
Allpool üks näide arvutiekraanil avanevast pildist: värskeim ja tõenäoliselt pikim näitus - Näitus 186 Tartu-Tallinna maanteel

Tartu-Tallinna maantee. Näitus 186


Everytraili kasutamine mobiiltelefonis
Laadige Everytrail App telefoni siit. Seejärel looge Everytraili konto ja logige sisse. Kontod saab hiljem kasutada nii arvutist kui mobiilist. Järgnevad ekraanipildid iPhone 4 vaadetest:

"Search Nearby"avab vaikimisi telefoni asukoha ümbruskonnas leitavad marsruudikirjeldused
Kui huvitab mõni kaugem asula, siis tagasi “Search” menüüsse, kus ilmuvad täiendava otsingu väljad
Klikkige sobivale otsingutulemusele
Ilmub vaade kus sinise täpiga on näidatud hetke asukoht ning mulliga "GO" pääs marsruudile
Siit menüüst lisage tulemus töökaardile või laske kalkuleerida teekond marsruudi lähtekohta
Kui valite lähtekoha kalkuleerimise, siis küsitakse luba Mapsi rakendusse suunamiseks  
Nööpnõelte vahel on teekond marsruudi lähtekohta ning sinine täpp tähistab hetke asukohta
Ja edasi, käik sisse... ning sinise täpi järel seiklustesse. Põnevaid puhkuseelamusi Eestimaal!


Kommentaarid