Kuidas Google Mapsi abil puhkekohti leida?

Kuigi seekordne kuumalaine hakkab seljataha jääma, on kohe-kohe saabumas puhkuste ja rändamise aeg.
Olen märganud, et Eestimaal ringi matkates on keeruline sobivat majutust, supelranda või lõkkeplatsi üles leida. Tavaliselt on need küll maanteede atlases tingmärgiga tähistatud, kuid suure mõõtkava puhul (tavaliselt 1:250 000) jääb paiga täpne asukoht tihti mõistatuseks. Kes poleks siis kaart näpus mööda külavaheteid lõkkeplatsi või randa otsides ringi tolmutanud?
Kuna mobiilinternet on nüüd üle Eesti kättesaadav, pakub virtuaalset lahendust Google Maps. Allpool mõned kaardid ja veel allpool õpetus kuidas neid kasutada.

Põlvamaa supelrannad

Vaata Ujumiskohad. Supelrannad Põlvamaal suuremalt kaardilt

Põlvamaa lõkkeplatsid, lõkkekohad

Vaata Lõkkeplatsid. Lõkkekohad suuremalt kaardilt

Majutus Lõuna-Eestis

Vaata Majutused. Puhkemajad, hotellid, turismitalud suuremalt kaardilt

Kuidas neid kaarte kasutada? 
On mitmeid võimalusi, mis sõltuvad ajast, vahenditest, harjumustest ja oskustest:
Valik 1. Planeerid puhkuseteekonna kodus arvuti juures. Vali kaardilt meeldiv paik, lase programmil teekond sihtpunkti välja arvutada ning prindi sobivas mõõtkavas välja. Mõned visuaalsed näpunäited kuidas seda teha:
Ava kaart, vali sobiv puhkekoht ja kliki sellele. Edasi tee nagu pildil


Väljaarvutatud teekonna võib printida või salvestada




















Valik 2. Otsustad sihtkoha reisil olles. Kaarti saab vaadata netiühendusega sülearvutist, kuid kõige mugavam on seda teha GPS-iga  nutitelefonis (vaata kuidas). 
  1. Kui kaardi linki järjehoidjas pole, leiad kaardi kasvõi Google'st, kui sisestad "lõkkekohad Google Maps" või "matkarajad"
  2. Kliki otsingutulemusele
  3. Avaneb kaardiaken mille pilt võib sarnaneda alumisel fotol olevaga (sõltub op-süsteemist ja rakendusest)  Sinine punkt näitab sinu askohta. Soovitud paigale lähenedes saab kaarti suuremaks suumida ning satelliidivaatele lülitada. See võimaldab koha ilmeksimatult ära tunda

Kirjutage, kui teil endil on põnevaid leide või lahendusi mobiilseadmete kasutamisel reisi planeerimises. Seniks aga päikeselise suve jätku ja seikluslikku puhkust!

Ehk huvitab ka postitus nutitelefoni kasutamisest virtuaalgiidina: "Everytrail. Puhkus Eestis, virtuaalgiid taskus" 

Kommentaarid

Postita kommentaar